Idén is folytatódik a Focus on You workshopsorozat, amelyre a szervezők fiatal klasszikuszenei előadóművészek és zeneszerzők jelentkezését várják. Az alkalmak fókuszában a zenei pálya üzleti oldalához szükséges készségek és tudás elsajátítása áll.

A FOCUS on You nonprofit alapon működő, inspiráló programsorozat workshopjain minden alkalommal más-más téma kerül a középpontba. A résztvevők kis létszámú csoportokban, egyedi módszertan alapján kapnak személyre szabott segítséget az adott terület szakértőjétől, illetve professzionális trénerektől.

2020 őszétől kezdve a résztvevők megismerhették az eredményes pályázatírás rejtelmeit, a hatékony self-leadership módszereit (önmenedzselés, stresszkezelés), a zökkenőmentes együttműködés kialakításának megfelelő eszközeit, valamint a szerzői joggal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Ősszel még két alkalomra várjuk a jelentkezőket:
A FOCUS on Álomprojekt workshopon körüljárjuk, milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy a résztvevők terveiket sikeresen meg tudják valósítani, és a koncertszervezés közben felmerülő sikeres krízismenedzsmentre is kitérünk majd.

A FOCUS on Közösségi média workshopon az érdeklődők választ kaphatnak arra, hogy melyek az aktuális online kommunikációs trendek és mire érdemes figyelni ahhoz, hogy egy fiatal művész kitűnjön a közösségi média felületein. Megismerhetik továbbá, melyek a legideálisabb platformok, és azokon milyen gyakorisággal és milyen minőségű posztokkal érdemes megjelenni.

Ajánljuk workshopjainkat azoknak, akik:

  • 18–35 évesek és zenésznek tanulnak, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykednek;
  • tudni szeretnék, hogy pályázatra van-e szükségük, ösztöndíjra vagy inkább szponzorra;
  • ódzkodnak az olyan tárgyalási helyzetektől, ahol az együttműködés feltételeiről, kereteiről vagy akár anyagi vonzatáról esik szó;
  • nehezen mondanak nemet vagy húzzák meg a határaikat;
  • szívesen megvalósítanák saját koncertötleteiket, de a szervezés nehézségeket okoz számukra;
  • úgy érzik, a szervezés annyi energiát vesz el, hogy nem marad lendületük a projekt művészi kivitelezéséhez.

További információk a workshopokról:
Focus on Álomprojekt – November 13. (Jelentkezési határidő: november 11.)
Focus on Közösségi média – December 4. (Jelentkezési határidő: december 1.)

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra, akár a két workshopra együttesen is lehet.
A FOCUS on You sorozatot szervező Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására Alapítvány a képzés árát átvállalja, így a résztvevők jelképes regisztrációs díj ellenében vehetnek részt a programokon.

A Focus on You nem csak ősszel jelentkezik, a tavaszi workshopokra online formában kerül majd sor, a technikai előnyök maximális kihasználásával.

Az alapítvány a workshopok mellett olyan közösségi platformot is létrehozott, amelyen keresztül fiatal tehetségek támogatást kaphatnak a jövőbeli kérdéseiket illetően, és amely lehetőséget nyújt a szakmai kapcsolatok kiépítésére, az inspirációszerzésre és a pályázati felhívások kihasználására. További információ a zárt Facebook-csoportról itt érhető el.

A workshopsorozat részletei itt olvashatók.
További információk: workshop@sonus.foundation