Az őszi események után tavasszal folytatódik a Focus on You workshopsorozat, amelyre fiatal komolyzenei előadóművészek és zeneszerzők jelentkezését várják a szervezők. Az alkalmak fókuszában a zenei üzleti életben szükséges készségek és tudás elsajátítása áll.

A FOCUS on You olyan nonprofit alapon működő, inspiráló programsorozat, amelyen minden alkalommal más-más téma kerül a középpontba. A résztvevők kis létszámú csoportokban, egyedi módszertan alapján kapnak személyre szabott segítséget az adott terület szakértőjétől, illetve professzionális trénerektől. 2020 őszén a self-leadership módszereivel (önmenedzselés, stresszkezelés), a közösségi média használatával, PR-szövegek írásával, valamint a szerzői jog kérdéseivel foglalkoztak a résztvevők. A tavaszi alkalmak a koncertszervezés és az együttműködés köré épülnek.

A FOCUS on Fundraising workshop betekintést nyújt a kezdőknek a kultúrafinanszírozás világába, a rendezvények költségvetésének felépítésétől a bevételek és kiadások megtervezésén keresztül a források megszerzéséig.

A FOCUS on Álomprojekt workshopon körüljárjuk, milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy a résztvevők ötleteiket sikeresen meg tudják valósítani.

A FOCUS on Hatékony közös munka arra koncentrál, hogy a kommunikáció fejlesztésével hogyan lehet tisztán közölni az igényeket, akár nehéz szituációban is beszélgetéseket kezdeményezni, meghúzni a határokat, illetve a konfliktusokat nem a kapcsolat rombolásának árán, hanem építő módon megoldani.

Ajánljuk workshopjainkat azoknak, akik:

  • 18–35 évesek és zenésznek tanulnak, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykednek;
  • tudni szeretnék, hogy pályázatra van-e szükségük, ösztöndíjra vagy inkább szponzorra;
  • ódzkodnak az olyan tárgyalási helyzetektől, amikor az együttműködés feltételeiről, kereteiről, vagy akár anyagi vonzatáról esik szó;
  • nehezen mondanak nemet, vagy húzzák meg a határaikat;
  • szívesen megvalósítanák saját koncertötleteiket, de a szervezés nehézségeket okoz számukra;
  • úgy érzik, a szervezés annyi energiát vesz el, hogy nem marad lendületük a projekt művészi megvalósításához.

További információk a workshopokról:

Focus on Fundraising – március 20. (Jelentkezési határidő: március 15.)
Focus on Álomprojekt – április 17. (Jelentkezési határidő: április 12.)
Focus on Hatékony közös munka – május 8. (Jelentkezési határidő: május 3.)

Jelentkezni egy-egy alkalomra és az egész sorozatra is lehet.

A FOCUS on You sorozatot szervező Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására a képzés árát átvállalja, így a résztvevők jelképes regisztrációs díj ellenében vehetnek részt az alkalmakon.

A tavaszi workshopokra online formában kerül sor, a technikai előnyök maximális kihasználásával.

Az Alapítvány a workshopok mellett olyan közösségi platformot hozott létre, ahol a fiatal tehetségek támogatást kaphatnak a jövőbeli kérdéseiket illetően, illetve amely lehetőséget nyújt a szakmai kapcsolatok szélesítésére, az inspirációszerzésre és a pályázati lehetőségek kihasználására. További információ itt érhető el a zárt Facebook-csoportról.

A workshopsorozat részletei itt olvashatók.
További információk: workshop@sonus.foundation