A Camp America nevű program, illetve az American Institute For Foreign Study (AIFS) 1969 óta működik. Évente több mint 8000 fiatalt közvetít 25 országból az USA több száz nyári táborába. Magyarországon 2018 óta a Meló-Diák Hálózattal együttműködve biztosít lehetőséget a fiataloknak a J1-es kulturális csereprogramban való részvételre.

A Camp Americán keresztül amerikai munkát végezhetsz nyári gyerektáborokban szállással és ellátással, vagy gyerekfelügyelőként (counselor), vagy kisegítő személyzetként (campower/support staff). Minimum 9 hétre kell vállalni a munkát, és annak befejeztével lehetőséget kapsz arra, hogy utazgass a USA-ban.

Counselor lennél? A táborozókkal együtt élheted át mindazt a kalandot, amit egy amerikai nyári tábor jelent. A gyerekfelügyelő (counselor) együtt mozog a gyerekekkel, sportot és szabadidős tevékenységeket oktat. Ha szeretsz gyerekekkel dolgozni, és van is már benne tapasztalatod, ezt a munkát válaszd! Ehhez a pozícióhoz nem feltétel az aktív nappali tagozatos egyetemi hallgatói jogviszony!

Campower munkát vállalnál inkább? A kisegítő személyzet a tábor „motorjaként” működik. Ezen belül többféle pozícióra jelentkezhetsz, és egy pozíción belül is sokféle feladatot végzel majd. A főbb területek a konyha és a mosoda, de szükség van takarító és karbantartó személyzetre is. A campower fárasztó fizikai munkát végez, ezért magasabb zsebpénzt és több szabadidőt kap. Fontos: ehhez a munkához aktív nappali tagozatos egyetemi hallgatónak kell lenned a nyarat megelőző tavaszi félévben.

A programra február 8-ig lehet kedvezményesen jelentkezni. Az ajánlat részleteiről, a részvételi díjról és a juttatásokról a Camp America oldalán találtok tájékoztatást. De Facebookon, Instagramon és TikTokon is megtaláljátok őket. Kedvcsinálóként pedig ajánljuk korábbi hallgatónk, Brindzik Bori élménybeszámolóját, amely a Figaro 2019. októberi lapszámában jelent meg.