A Zeneakadémia Népzene Tanszéke és a Hagyományok Háza között az utóbbi években egyre szorosabb szakmai kapcsolat alakul ki. Mivel a Tanszék tanárai közül többen is a Ház munkatársai, a hallgatók gyakran kapnak lehetőséget arra, hogy közreműködjenek az intézmény programjain.

Az egyik ilyen rendezvény a heti rendszerességű táncház: szombat esténként megtelik a Budai Vigadó átriuma sok-sok táncolni és énekelni vágyó emberrel. Vannak visszajáró résztvevők, mindig akadnak új csoportok, és az sem számít, hogy valaki hivatásos táncos-e, vagy amatőr érdeklődő.

A tavaszi félévben két alkalommal kaptak lehetőséget a népzenész diákok arra, hogy formációkban zenéljenek ezeken a táncházakon. Ősszel is folytatódott a hagyomány, először október 7-én húzták itt a talpalávalót a Tanszék hallgatóiból verbuválódott zenekarok.

A következő ilyen esemény november 25-én lesz, melyre sok szeretettel hívunk minden zeneakadémistát. A közös tánc- és énektanulást hajnalig tartó mulatság követi. Ne felejtsétek otthon jókedveteket és táncos cipellőiteket!

Kedvcsinálóként egy kis csujogatás, melyet akár a táncházban is lehet majd kiáltozni:

„Három éjjel, három nap,
Kimulatom magamat!
Bárcsak ez az éjszaka
Szent György-napig tartana!”

Pirbus Virág