A Művészetek Völgye zeneszerzői pályázatot hirdet: három különleges némafilm vár arra, hogy valaki megálmodja hozzájuk a tökéletes filmzenét. Nevezni a választott film ötperces részletének megzenésítésével lehet. A szakmai zsűri filmenként két (összesen hat) alkotást juttat tovább a döntőbe, amelyeket megosztanak a Művészetek Völgye Fesztivál online felületein is.

A legjobbnak ítélt alkotások szerzői lehetőséget kapnak a filmek teljes zenéjének megalkotására, amelyek bemutatására egy filmvetítéssel egybekötött élő fellépés keretében, a jubileumi Művészetek Völgye Fesztiválon kerül sor. Ez az előadás egyúttal maga a döntő, ahol a maximum négy főből álló zenekarról a zeneszerzőnek kell gondoskodnia. A Művészetek Völgye a részt vevő döntős alkotók és előadók részére kétnapos belépőjegyet és egyéjszakás szállást biztosít.

A helyszíni döntőben három nyertest hirdetnek. A győztes pályázók díja filmenként 350 000 forint. A három dobogós szerző a pénznyeremény mellett lehetőséget kap arra, hogy alkotását megszólaltassa a 2021-es Filmmaratonon, továbbá a Ludwig Múzeum filmtörténeti kiállításán.

A választható filmek:

  • Mire megvénülünk
  • Aphrodité
  • Rabmadár

 

A jelentkezés határideje: 2021. március 31. éjfél.

A jelentkezési lap és a jelentkezéssel kapcsolatos információk itt találhatók.

 

Forrás: lfze.hu/hirek