Kedves Hallgatótársaim!

Sok szeretettel üdvözlök mindenkit a 2022/2023-as tanévben! Köszönöm valamennyiőtöknek, hogy időt szántatok a Hallgatói Önkormányzat idei választására, és külön hálás vagyok mindazoknak, akik támogatták az elnöki pályázatomat. 

Mindannyian nehéz éven vagyunk túl, amit természetesen az egyetemünk is megsínylett. Részben ezért történt az, hogy a bizonytalan helyzet közepette a HÖK sem tudta a feladatait teljeskörűen ellátni. A körülöttünk lévő világ gazdasági helyzete nem lett jobb, így az intézményünké sem, sőt pénzügyileg egyre megterhelőbb a régebbi színvonal fenntartása – mind a rendezvények sokszínűségét, mind a hallgatók számára nyújtott közvetett és közvetlen támogatásokat tekintve. Egy valamit viszont nem hagyhatunk figyelmen kívül: több mint két és fél éve küzdünk ilyesfajta nehézségekkel, amivel meg kell tanulnunk együtt élni. A HÖK új vezetősége pontosan ez utóbbit tűzte ki célul: hozzászokni a jelenlegi körülményekhez, kihozni belőlük a maximumot, és megragadni minden lehetőséget. 

Szeretnénk visszahozni a Zeneakadémia falai közé a pezsgő hallgatói életet, méghozzá sok-sok változatos programmal. Már szervezés alatt áll a gólyabál, amelynek részleteiről tájékoztatunk majd Titeket a jelenlegi hivatalos kommunikációs csatornánkon, az LFZE HÖK Facebook-oldalán. A hangsúly a jelenlegin van, mivel tervezzük a honlapunk megújítását is, hogy az modernebb és az egyetemünk arculatához illeszkedő legyen. Röviden a többi programról: az elmúlt évekhez hasonlóan tervezzük a tavaszi Liszt-nap megszervezését, az augusztusi gólyatábor megvalósítására pedig a gazdasági helyzet alakulásától függetlenül garanciát vállalunk. Ezenkívül számos rendezvényt tervezünk, például különböző előadásokat a szakma nagyjaitól (valamint más ágak neves oktatóitól), vitakör indítását, társasjáték-esteket és közös túrákat. 

A jövőben igyekszünk fix dátumhoz kötni a hallgatói kifizetéseket, hogy azok kiszámíthatóan, minden hónapban ugyanazon a napon érkezzenek meg a számláitokra; az ehhez szükséges egyeztetéseket már megkezdtük. Ezenfelül fontos küldetésünknek tekintjük a hallgatói érdekek képviseletét az egyetem Szenátusában (és minden egyéb bizottságban). Elsődlegesnek tekintjük azt, hogy visszajelzéseitek, problémáitok eljussanak a Szenátushoz, az egyetem legfelsőbb döntéshozatali szervéhez. Ehhez szorosan hozzátartozik a Veletek való kommunikáció is! Keressétek bármelyik HÖK-öst, örömmel állunk a rendelkezésetekre mindannyian, ha kérdésetek van. Mindemellett várjuk ötleteiteket, problémáitokat bármely hivatalos HÖK-ös email-címre; leveleitekre záros határidőn belül válaszolunk! Továbbá gyakrabban fogunk posztolni a különböző socialmedia-felületeinken, ahol programokat, állásajánlatokat, tanulmányi és továbbtanulási lehetőségeket, valamint ösztöndíjakat is fogunk hirdetni Nektek. Tehát, csak javasolni tudom ezen fórumok követését. 

Ismételten köszönöm a bizalmatokat! A vezetőség valamennyi tagjának nevében remélem, hogy a HÖK „New Deal”-je sikerrel jár, és elnyeri majd a tetszéseteket. Mindenkinek eredményekkel teli, sikeres tanévet kívánok!

Németh Zoltán István,
az LFZE HÖK elnöke